Subscribe:

Ads 468x60px

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Συνένζυμο Q10

Πρόκειται για ένα είναι φυσικό συστατικό που παράγεται από το σώμα και ανήκει στην οικογένεια των «κινόνων». Η βιοσύνθεση του από το αμινοξύ τυροσίνη, είναι μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί τη συμβολή τουλάχιστον 8 γνωστών βιταμινών (κυρίως του συμπλέγματος Β) και αρκετών ιχνοστοιχείων. Εντοπίζεται σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, καθώς και σε πολλές τροφές.
To Q10 λειτουργεί ως φυσικό αντιοξειδωτικό, αναστέλλοντας τη δράση επικίνδυνων μορίων, όπως οι γνωστές «ελεύθερες ρίζες».
Η αντιοξειδωτική του δράση προσφέρει αναζωογόνηση των κυττάρων της επιδερμίδας, και για το λόγο αυτό διαφημίζεται και ως ελιξίριο νεότητας.
Όσο μεγαλώνουμε ο οργανισμός μας παράγει όλο και μικρότερη ποσότητα CoQ10. Η πτώση παραγωγής ξεκινά από την ηλικία των 20.
Τα καλλυντικά λοιπόν που περιέχουν το συνένζυμο αυτό, χρησιμοποιούνται κυρίως για την καταπολέμηση των ρυτίδων και της γήρανσης της επιδερμίδας.
Φροντίζουν να εφοδιάζουν την επιδερμίδα με την απαιτούμενη ποσότητα θρεπτικών συστατικών, ώστε να μην εξασθενούν οι αμυντικοί της μηχανισμοί λόγω ηλικίας.
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι συμβάλλει στη μείωση των λεπτών ρυτίδων γύρω από τα μάτια, χωρίς να έχει παρενέργειες.
Η τοποθέτηση κρέμας με συνένζυμο Q10 πριν από την έκθεση στον ήλιο, προστατεύει σε κάποιο βαθμό από τις βλάβες της ηλιακής ακτινοβολίας.